Historie

"Byggmakker Flokkmann" er kanskje for mange også kjent som "Reidar Flokkmann". En tradisjonsrik bedrift som mange helgelendinger har et nært forhold til gjennom mange år.

Reidar Flokkmann var født på Mindlandet på Helgelandskysten. Han begynte i fiskebransjen i 1915, først i kompaniskap med et annet firma. Hovedbeskjeftigelsen var oppkjøp av fisk i Lofoten. Sammen med sin bror drev han et ishus på Mindlandet.

Reidar Flokkmann etablerte firmaet "Reidar Flokkmann" i Mosjøen 3. januar 1936. Firmaet flyttet til jernbanekaia i 1942. I starten (fram til 1950) besto hovedbeskjeftigelsen i kjøp og salg av fisk, solarolje og salt. Han eide også en fraktebåt som var i drift fram til 1969. Etterhvert ble vareutvalget utvidet med salg av tauverk, fiskeutstyr, gjellmaterialer og gjerdepåler.

Is spilte en stor rolle når fisk skulle eksporteres. I 1939 tok "Reidar Flokkmann" i bruk et nybygd ishus utenfor Mosjøen. Kapasiteten var på 800 tonn. Mye av laksen som ble kjøpt ble fraktet med bil til Grong. Etter at jernbanen kom til Mosjøen ble den fraktet i godsvogner herfra.

Da anleggsperioden til daværende Mosjøen Aluminiumverk begynte, ble også vareutvalget gradvis utvidet for å kunne levere varer til denne utbyggingen. Det var i hovedsak jernvarer.

Vareutvalget ble på 60- og 70-tallet betydelig utvidet. En del byggevarer som isolasjon, sponplater, fiberplater og papp kom på plass. Gudmund Nermo, som begynte å arbeide i firmaet i 1937, overtok firmaet etter Reidar Flokkmann da han døde 16/9-1972.

Nybutikk
Våren 2011 flyttet firmaet i nytt og tidsmessig bygg på ca. 2200 m² fra Havnegata til Ørbradden i Mosjøen Havn. Nybygget ble bygd ved siden av trelasthallen, som ble oppført i 1997 og har en grunnflate på ca 1450m².Havnegata 72
                                                                                                      Ørbradden 5


Nytt og moderne lager
I desember 2012 ble det ferdigstilt et nytt lager på ca. 300 m², og arbeidet med å bygge om trelasthallen til en moderne trelastbutikk, startet opp.   
På samme tid ble det oppmontert trelastreoler på uteområdet. Ferdigstillelse av ombyggingen var våren 2013.
Trelastreol
                                                                                                                                


Vi er medlem i  Byggmakkerkjeden og Sport1 kjeden. I dag har vi et komplett byggevareutsalg og ei sportsavdeling med bl.a. fiskeutstyr, klær, sko, ski og diverse fritidsutstyr.I dag er det Arnt Reidar Nermo, sønn av Gudmund Nermo, som har overtatt bedriften og driver videre sammen med en gjeng dyktige og serviceinnstilte medarbeidere. Daglig leder er Tommy Teodorsen.  

www.flokkmann.nofirmapost@flokkmann.no • tlf 75 17 19 33 • fax 75 17 47 32